2 Yaş Sendromu Ne Demek? Nasıl Önüne Geçilir?

2 Yaş Sendromu Ne Demek Nasıl Önüne Geçilir Büyüyen çocuklarda her yaş kendi içerisinde sendromlar içermektedir peki bu sendromlar nedir her şey 2 Yaş Sendromu Ne Demek Nasıl Önüne Geçilir yazımızda...
2 Yaş Sendromu Ne Demek? Nasıl Önüne Geçilir?

2 Yaş Sendromu Ne Demek? Nasıl Önüne Geçilir?

2 Yaş Sendromu Ne Demek Nasıl Önüne Geçilir Büyüme sürecinde ki çocukların 2 yaş sendromu çoğu kişinin bilmediği bir durum bunun hakkında ne yapılmalı nasıl davranmalı öğrenmek için her şey hazırladığımız listemizde…

1.5 ve 3 yaş arasında görülen, gelişimin bir parçası olan ve her çocuğun başına gelen 2 yaş sendromu ailelerin oldukça zorlandığı bir süreçtir.

2 Yaş Sendromu Nedir?

Anne babaların en çok zorlandıkları yaş dönemidir. Bu dönemde çocuk bireyleşme yolunda ilk adımlarını atmaya çalışır.

Bu dönemde çocuklarda;

  • İnatlaşma
  • Öfke nöbetleri
  • İsteklerini yaptırmak için ağlama nöbetleri
  • Ailesinin isteklerine hep hayır deme
  • Agresif tavırlar, görülmektedir.

 

2 Yaş Sendromu Ne Demek Nasıl Önüne Geçilir Çocuklarının agresif davranışları karşısında ne yapacağını bilemeyen ebeveynler çok zorluk yaşamaktadır. Fakat tek zorluk yaşayan onlar değildir. Çocukta bu yaş döneminde oldukça zorlanır. Kendini herkese kanıtlama çabasındadır ve sürekli kendi başına bir şeyler yapmaya çalışır. Çocuğun inatçı ve agresif tutumları karşısında ebeveynler çocuklarının şımarık olduğunu düşünüp daha fazla üstüne gidebilirler.

Ancak bu geçici bir dönemdir ve çocuğun karakterinde olan bir durum değildir. Yaşanan krizlerin geçici olduğu unutulmamalı, süreci aileler çok iyi bir şekilde yönetmelidir bunun en güzel yolu da oyundur. Çocuğa oyun yoluyla yaklaşarak ihtiyaçları ve duyguları paylaşılmalıdır.

Nasıl Önüne Geçilebilir? Aileler Nasıl Yaklaşmalıdır ? 

2 Yaş Sendromu Ne Demek Nasıl Önüne Geçilir Gelişimini kısıtlamamak adına ne çok fazla engellemek ne de çok rahat bırakmak gerekir. Belirli sınırlar açık ve net şekilde ifade edilmeli. Bu sınırlar dahilinde çocuğa özgür olabileceği alanlar oluşturulmalıdır. Kendi başına yapabileceği sorumluluklar verilmeli, çocuk cesaretlendirilmelidir.

Çocuğunuzla geçireceğiniz güzel ve kaliteli zamanlarda çocuğun gelişimi için önemlidir. Onunla çeşitli eğitici oyunlar oynayarak gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuzla olan iletişiminiz de güçlenecek ve sevgi ortamı oluşacaktır.

Yapmak konusunda ısrar ettiği tehlike arz eden faaliyetlerde çocukla inatlaşmak sorunu daha da büyütecektir, bunun yerine çocuğun dikkatini farklı bir aktiviteye çekmek bu durumu çözecektir. Bireyleşme yolundaki ilk adımlarında çocukla konuşurken onun göz hizasına gelmek ve bu şekilde onunla iletişime geçmek çocuğa önemsendiğini hissettirecektir.

Çocuğa seçim yapabileceği alanlar oluşturmak birey olarak kendi başına seçimler yapabileceği konusunda cesaretlenmesine yardımcı olacaktır. Örneğin kıyafet seçiminde iki farklı giysi seçeneği sunulup birini seçmesi istenebilir.

İlginizi Çekebilir:  Çocuk ve bebeklere meyve suyu içirmeli mi ?

Yorum Yap

İlginizi Çekebilir

Omega 5 Nedir? Faydaları Nelerdir? Omega 5 Nelerde Bulunur?

Omega 5

Omega-5 vücut tarafından üretilmeyen esansiyel bir yağ asididir.

C Vitamini

C Vitamini

C Vitamininin, bağışıklık sistemi, kollajen üretimi ve antioksidan

Takip Et