Ara Öğün Faydaları

Ara öğün, bir kişinin günlük beslenme programında yer alan, ana öğünler arasında yer alan bir öğündür. Peki ara öğün faydaları nelerdir?
Ara Öğün Tüketmenin Faydaları Nelerdir ?

Ara Öğün Tüketmenin Faydaları Nelerdir ?

Herkese merhaba, bugün sizlere ara öğün yapmanın faydalarından ve sağlıklı ara öğün alternatiflerinden bahsedeceğim. Konumuza tam başlamadan önce isterseniz ara öğün nedir? Kısaca bundan bahsedeyim.

Ara öğün, bir kişinin günlük beslenme programında yer alan, ana öğünler arasında yer alan bir öğündür. Bu öğünler genellikle daha küçük miktarlarda yiyecek içerir ve kişinin açlığını gidermek, vücudun enerji seviyesini yükseltmek ve daha sağlıklı bir beslenme düzeni sağlamak amacıyla yapılır.

Ara öğün tüketmek, düzenli beslenme alışkanlığı elde etmenin en temel yollarından birisidir. Bu süreçte metabolizmanın hızlanması, kilo vermenizin de hızlanması anlamına gelmektedir. Az az ve sık sık beslendiğiniz için hem kolay doyarsınız, hem de uzun süreli aç kalma sonucunda görülen tatlı krizlerinden kurtulmuş olursunuz. Bu da istenmeyen kalorileri ve sağlıksız gıdaları tüketmeyeceğiniz anlamına gelir.

Reaktif hipoglisemi tanısı alan bireylerde ara öğün yapmak çok önemlidir. Çünkü ana öğünden sonra uzun süre aç kalındığında bu bireylerde kan şekeri seviyesinde önemli düşüşler görülür ve bu durumda istenmeyen sağlık sorunlarına yol açabileceği unutulmamalıdır.

En İyi Ara Öğün Fikirleri

  • Yağlı tohumlar,
  • Süt ürünleri,
  • Meyveler

verilebilir.

Özellikle yağlı tohumlar ve süt ürünleri içeriğinde bulunan yağdan dolayı mideden ayrılma süreleri uzun sürer ve bu durum da uzun süreli tokluk hissi oluşmasını sağlamaktadır.

Fakat beslenme kişiye özel olduğu için “kesinlikle şu besin tüketilmelidir” gibi bir yaklaşım asla olmamalıdır.

Unutmayın siz özel olduğunuz için beslenmeniz de özeldir.

Ayrıca ara öğünlerde ne yediğiniz kadar ne kadar yediğiniz de çok önemlidir. Çünkü sağlıklı gıdalar genelde her ne kadar düşük kalorili ürünler olsa da içerisinde kalori olduğu unutulmamalıdır ve fazla miktarda tüketildiğinde istenmeyen kilo alımlarına neden olabileceği de göz önünde bulundurulmalıdır !

Son olarak ara öğününüz, ana öğünden yaklaşık 2-3 saat sonraya denk gelecek şekilde planlanmalıdır.

Aksi takdirde bir sonraki ana öğününüze yakın bir zamanda yapacağınız ara öğün, ana öğün zamanı geldiğinde tokluk durumunuzun devam etmesine ve bu durum sonucunda ana öğününüzdeki temel besin tüketiminizin aksamasına sebep olacaktır.

Eğer siz de sağlıklı bir ara öğünle sağlıklı yeni bir hayata merhaba demek istiyorsanız DM veya mail yoluyla benimle iletişime geçebilirsiniz

Unutmayın siz diyete değil diyetiniz size uysun

Yorum Yap

İlginizi Çekebilir

Takip Et