Anti Aging Beslenme

Anti aging beslenme nedir? Sorusuna verebileceğimiz cevap kısaca yaşlanmayı geciktirmek diyebiliriz. En basit anlamda az kalori alarak yani serbest radikalleri azaltarak ortalama yaşam süresi uzatılabilir ancak kesin ve ne kadar olacağına dair kanıtlar yeterli değildir.
Anti Aging Beslenme

Anti Aging Beslenme Nedir?

Anti aging beslenme nedir? Sorusuna verebileceğimiz cevap kısaca yaşlanmayı geciktirmek diyebiliriz. En basit anlamda az kalori alarak yani serbest radikalleri azaltarak ortalama yaşam süresi uzatılabilir ancak kesin ve ne kadar olacağına dair kanıtlar yeterli değildir. Bunun dışında düzenli ve ölçülü egzersiz ve dünyaya iyimser bakan bir bakış açısı ve hayat içerisinde sosyal olmada birer anti-aging yöntemidir.

 Anti aging besinler nasıl kullanılır?

Anti aging beslenmenin kontrollü olması için temel amaçlar sağlanmalıdır. Bunlar:

  • Cilt dokusunu ve bağlayıcı hücreleri yenilemek
  • Hormonsal düzensizlikleri dengelemek
  • Cinsel gücü ve sağlığı arttırmak
  • Yaşlanma sonucu oluşabilecek hastalıklara karşı erken tanı ve önlem almak amaçlar arasında yer alır.

Anti-agingde ilk adım sağlık muayenesidir. Kişi sağlıklıysa, bunun üstüne anti-aging destekleri  inşa edilir. Yetersizlik veya hatalar tespit edilip, yerine konmaya çalışılır. Anti-aginde önemli konuların başında beslenme tarzı gelir. Aslında yıllara meydan okumak için ilerleyen yaşları beklemeden amaç hep iyi beslenmek olursa zaten doğal anti-aging de gerçekleşmiş olur. Kilo kontrolünü aktif yaşam ve egzersiz takip eder.

Anti Aging Beslenmede

  • Posa yönünden zengin dengeli bir beslenme tarzı hedefleyin. Düşük lifli, yüksek yağlı ve şekerli diyetler yüksek lif içeren diyetlere göre kanser açısından risk taşır. Aynı şekilde çağımızın en önemli sorunlarından biri olan fazla kiloları kaybetme çabaları yani zayıflamaya da faydası çok büyüktür. Posanın diğer önemli bir yararı da, kolesterolü düşürücü etkisini safra asitlerini bağlayarak diyetteki toplam yağ ve kolesterol alımını düşürerek, daha uzun süre doygunluk hissi yaratır. Bu fonksiyonu da, bir ölçüde besin alımının azalmasını sağlar. Posa; tam buğday taneleri, bunlardan yapılmış tahıl ürünleri ile sebze ve meyvelerde (Özellikle meyve kabuklarında), baklagiller de bulunur. Tahıl ürünlerinin posa değeri ve kalitesinin korunması için, tahılın saflaştırılmamış olması gerekir.Günlük ortalama 25- 30 gram posa alınması birçok açıdan sağlığımıza olumlu katkı sağlayacaktır. Hatta son araştırmalara göre kadınlarda, 30 gr; erkeklerde, 38 gr lif alımının önemli olduğu vurgulanmaktadır. Bunun için armut, elma (kabuklu), incir, portakal başta olmak üzere 5- 6 meyve, 3- 4 porsiyon sebze, 1 porsiyon kuru baklagiller yemeği ve bulgurdan oluşan bir tahıl yemeği, 5- 6 dilim tam buğday ekmeği tüketilmelidir.
  • Su tüketimine dikkat edilmeli, sıcak havalarda, fazla fiziksel aktivite yapıldığında, fazla proteinli ve tuzlu besinler tüketildiğinde, ateşli hastalıklarda, ishalde vücuttan kaybedilen sıvının mutlaka yerine konulması gerekir. Su atık hücreleri vücuttan atar bağırsak çalışmasını düzenler.
  • Öğün sayısı artırılıp, tüketilen miktarlar azaltılmalı, bu diyetisyen eşliğinde dengeli bir beslenme düzeni ile mümkündür. Porsiyon ölçülerine dikkat edilmeli, kontrollü olmalı.
  • Yağ tüketimine dikkat edilmeli, margarin vb. yerine zeytinyağı, tereyağı vb. önerilen miktarda tüketilmelidir.
  • Tuz ve şeker tüketimi azaltılmalı.

Bu alışkanlıkların yanı sıra hücrelere gençlik aşılayan, antioksidan kapasitesi yüksek besinler, beslenme programı içerisinde yoğun olarak yer alırsa daha çok fayda sağlanabilir ve çok daha fit hissedilir.

  • Anti aging beslenmede haftada bir detoks önerilmektedir. Vücudumuz, hava kirliliğinden, stresten, kötü duruştan, masa başı işlerden ve kötü beslenme alışkanlıklarından dolayı saldırıya uğramaktadır. Aylar ve yıllar geçtikçe, etkiler birikir ve ciltte çatlamalar, baş ağrıları, ülser, kanser ve kalp rahatsızlıkları gibi birçok değişik form kazanır. Bunlar anti aging beslenmenin ana hedeflerindendir. Bu durumda detoks devreye girebilir. Detoks programında, vücudumuzu zarar veren maddeleri uzaklaştırırız ve toksinlerin yok edilmesini hücrelerin yenilenmesini hızlandırmak için ona doğru besinleri veririz. A vitamini, C vitamini ve E vitaminleri ile selenyum antioksidan olarak bilinirler ve sağlık için hayati önem kazanırlar. Bizi enfeksiyonlardan korumakla kalmazlar, aynı zamanda kanser, kalp hastalıkları gibi hastalıklardan ve erken yaşlanmakla ilgili ciddi durumlardan da korurlar. Antioksidanların en iyi bulunduğu yerler, çiğ olarak tüketilen meyveler ve sebzelerdir.
  • Antioksidanlar açısından bildiğimiz en yüksek içeriğe sahip gıda takviyesi eczanelerde satılan Naturbes Vitasmin’dir. İçerisinde Astaksantin, sumak, karanfil, zeaksantin gibi bilinen en güçlü antioksidanlar bulunmaktadır.

Anti agingde ilk adım öncelikle ciddi bir sağlık muayenesi yaptırmak. Kişi sağlıklıysa, bunun üstüne anti aging destekleri inşa edebilir. Yetersizlikler ya da hatalar tespit edilip, iyileştirme yoluna gidilebilir. Yaşlanmanın önüne geçmek mümkün değil belki fakat fiziksel çöküşün önüne geçilebilir.

Genel sağlık muayenesinin yapılması işte bu açıdan çok önemlidir. Genellikle danışılan uzman tarafından kan ve hormon testleri yapılması istenir. Anti agingde en önemli unsurlardan biri de önceki slaytlarda detaylıca bahsettiğimiz beslenme tarzıdır. Kilo kontrolünü aktif yaşam ve egzersiz takip eder. Dengeli beslenme ile yaşlanmanın tüm belirtileri yavaşlatılabilir, hatta yeniden yapılandırılan bir beslenme tarzı ile kaliteli yaşam süresi uzatılabilir. Beslenmenin ve düzenli egzersizin hücreler üzerindeki müthiş etkisi, kısa bir sürede hissedilecektir.

  • Anti aging beslenmede sigara kullanımı önerilmemektedir. Çünkü sigara cildin yaşlanmasına, kırışmasına, renginin kararmasına, kısacası cildin sağlıklı görünümünü kaybetmesine neden olur. Sigaranın yanında alkol tüketimi günde bir veya iki kadeh şarabı geçmemelidir.

1600 KALORİLİK ÖRNEK ANTİ AGİNG BESLENME LİSTESİ:

-Kahvaltı

1 su bardağı yağsız lor peyniri

10 fındık ya da badem

5 tane çilek yada başka bir meyve

-Ara Öğün: 5 kepekli bisküvi

-Öğle

140 gram derisiz tavuk göğsü, ister haşlayın, ister fırın verin.

80 gram sebze haşlama, üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 portakal veya mandalina, veya greyfurt

-Ara Öğün: 1 kase yağsız yoğurt , 4 tane fındık

-Akşam

1 su bardağı zeytinyağlı, sirkeli yeşil salata

90 gram balık somon fileto

160 gram patates püre

 

Yorum Yap

İlginizi Çekebilir

Cüzzam Hastalığı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Cüzzam

Cüzzam Nedir? Cüzzam, bakteriyel bir enfeksiyon olan Mycobacterium

C Vitamini

C Vitamini

C Vitamininin, bağışıklık sistemi, kollajen üretimi ve antioksidan

Takip Et