SAĞLIKLI YAŞAM

Whey Proteini (WPC 35) Nedir?

Whey Proteini (WPC 35) Nedir?

Whey Proteini

Whey Proteini (WPC 35) Nedir? Halk arasında vey olarak telaffuz edilir. Whey protein peynirin üretim aşamasında sütün altında kalan sudan imal edilmektedir. PC 35 100 gramında %35 oranda yoğunlaştırılmış protein vardır demektir. Bu suyun yaklaşık %80’ni kazein (Süt proteini) ve %20’si peynir altı suyudur.

İnsanlar genellikle kas protein sentezini iyileştirmek ve yağsız kas kütlesinin büyümesini desteklemek için spor egzersiziyle birlikte kullanmaktadır. Ama bu nedir ve kullanmanın faydaları nelerdir?

Süt, kazein ve peynir altı suyu olmak üzere iki proteinden yapılır. Peynir altı suyu proteini sütteki kazeinden ayrılabilir veya peynir yapımının bir yan ürünü olarak oluşturulabilir. Peynir altı suyu proteini, 9 esansiyel amino asitin tümünü içerdiğinden, eksiksiz bir protein olarak kabul edilir. Üstelik laktoz içeriği düşüktür.

Peynir altı suyu proteini tüketimi ile ilgili birçok fayda vardır ve araştırmacılar sürekli olarak yeni terapötik özellikleri bulmaktadırlar. Potansiyel faydaların çoğu tek çalışmalara dayanmaktadır ve kesin karar vermeden önce daha fazla çalışma yapılmalıdır.

Whey Proteinin Faydaları

Whey protein, peynir üretiminde oluşan bir üründür. Vücut tarafından hızlı ve kolay bir şekilde sindirilir.

Düzgün bir diyet programıyla kilo vermede yardımcı olabilir.

İyi bir egzersiz planlamasıyla kas kütlesinin artışının desteklenmesine yardımcı olur.

Glutatyon (vücudunuzun su bazlı anti-oksidanı) seviyelerinin artmasına yardımcı olur.

Kanınızdaki Trigliserid değerlerinin düşürülmesini destekler.

Toplam kolesterolünüzün düşürülmesine yardımcı olurken HDL, yani iyi kolesterol seviyelerinizin artışını destekler.

Bağışıklık fonksiyonlarınızın desteklenmesini sağlar.

Spor performansınızın artışının desteklenmesine yardımcı olur.

Antrenman sonrası toparlanma zamanınızı düşürüp aşırı antrenman yorgunluk ağrı hallerinin azaltılmasına yardımcı olur.

To Top