Connect with us

DİYET

İbrahim Saraçoğlu Diyeti

İbrahim Saraçoğlu Diyeti Nedir ? İbrahim Saraçoğlu Diyeti Hakkında bilmedikleriniz nelerdir ? İbrahim Saraçoğlu Diyeti Listesi İbrahim Saraçoğlu Zayıflama Çayı Hakkında öğrenmek istedikleriniz için liste hazırladık…

Published

on

İbrahim Saraçoğlu Diyeti

İbrahim Saraçoğlu Diyeti

Doğal ve sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenler için İbrahim Saraçoğlu diyeti tercih edilecek listeler arasında yer almaktadır. Son dönemde özellikle televizyon programlarında sıklıkla görmüş olduğumuz isimler arasında yer almaktadır. Birbirinden farklı şekillerde hazırlanmış olan diyet listeleri sayesinde fazla kilo problemi yaşayanlar için tercih edilecek farklı seçenekler sunmaktadır. Aynı zamanda hazırlanan kürler ile vücuttaki ödemin atılması ve metabolizmanın hızlanması açısından doğal çözümler sunmaktadır.

İbrahim Saraçoğlu Diyeti Nedir ?

Formda bir yaşam sürmek isteyenler için İbrahim Saraçoğlu diyeti nedir? İlgi çeken konular arasında yer almaktadır. Doğal yollardan zayıflamak isteyenler için birbirinden farklı önerilerde bulunmaktadır. Diyetlerin yanı sıra hastalıklarda ve istenmeyen rahatsızlık ve problemlere kullanılacak olan doğal ürünler ile çözüm elde edilmesini sağlamaktadır.

Sağlık açısından sorun yaşanmasına neden olabilecek önerilere karşı doğal ve bitkisel çözüm arayanlar için Saraçoğlu tarafından hazırlanmış olan kürlerin kullanımı sağlanabilir. Doğal olarak hazırlanacak olan kürler hem sağlıklı hem de daha ekonomik uygulama olanağı sağlamaktadır. Özel olarak hazırlanacak olan kürler ve içecekler zayıflamaya yardımcı olduğu gibi zihne hissetmenizi sağlar.

İbrahim Saraçoğlu Diyeti Nasıl Uygulanır?

İbrahim Saraçoğlu Diyeti özellikle kullanılacak olan kürler zayıflama yardımcı olmaktadır. Metabolizmayı hızlandıracak ve ödem attıracak içeriklerde hazırlanacak olan kürler vücutta yaşanan sorunların çözülmesine yardımcı olmaktadır. Şifa olan kürlerin kullanımı sayesinde hem hastalıklardan kurtulmak hem de zayıflamak mümkündür.

Günlük olarak hazırlanacak olan kürler taze olarak tüketilebilir. Bu sayede etkisinden en iyi şekilde faydalanmak mümkün olur. Hazırlanacak olan içeriklere göre uygulamalar değişebilir. Belirlenen süre boyunca tüketimi önemlidir. Kullanacak olanlar için İbrahim Saraçoğlu diyeti nasıl uygulanır? Önemli konular arasında yer almaktadır. Bu nedenle yeterli miktarda ve sürede uygulama yapılmalıdır.

İbrahim Saraçoğlu Diyeti Zararları

Hazırlanan kürlerin içerisinde kullanılan doğal ürünler çoğu zaman aşırı tüketilmesi halinde zararlı olabilir. Kullanılacak olan kürler içerisinde bulunan ürünlere karşı alerjik durumların oluşması söz konusu olabilir. Bu nedenle özellikle dikkat edilmesi gerekir. Herhangi bir rahatsızlık olması durumunda verilen bilgilerin detaylı şekilde incelenmesi gerekir. Bu sayede İbrahim Saraçoğlu diyeti zararları konusunda herhangi bir sorun yaşamadan kullanabileceğiniz kürleri tercih edebilirsiniz.

İbrahim Saraçoğlu Diyeti Yorumları

Hazırlanmış olan içerikleri sayesinde vücutta istenmeyen rahatsızlıklardan kurtulmanıza yardımcı olacak kürler için İbrahim Saraçoğlu diyeti yorumları oldukça önemlidir. Kullanıcılar tarafından yapılan yorumların incelenmesi olumlu ya da olumsuz şekilde bilgi alınmasını sağlamaktadır. Daha önce özellikle hazırlanan kürleri kullanmış olan kişilerin elde etmiş olduğu deneyimlerden yola çıkarak yapmış olduğu yorumları incelemeniz elde edeceğiniz sonuçlar hakkında bilgi almanızı sağlar.

İbrahim Saraçoğlu Diyetinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İbrahim Saraçoğlu Diyeti Kullanıcılar için özellikle İbrahim Saraçoğlu diyetinde dikkat edilmesi gerekenler önemlidir. Birbirinden farklı içeriklerle hazırlanmış olan bitkisel kürler vücuttaki yağ yakımı hızını artırmaktadır. Bunun yanı sıra metabolizmayı hızlandırmasının dışında özellikle ödem söktürücü etki sağlayacak olan kürlerin tercih edilmesi zayıflama konusunda etkili olmaktadır. Ancak kullanılacak olan farklı tarifleri uygularken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlar;

  • Kürlerinin önerilen şekilde hazırlanması gerekir.
  • Taze olarak tüketilmesine dikkat edilmelidir.
  • Kürler içerisinde kullanılacak olan malzemelerin özellikle doğal olmasına dikkat edilmelidir.
  • Kürler içerisinde kullanılan malzemelere karşı özellikle alerjik bir durum söz konusu olmaması için dikkatli olunması gerekir.
  • Belirlenen süre içerisinde uygulama yapılması gerekir. Aşırı miktarda tüketilmesi ya da devamlı olarak uygulama yapılması bazı durumlarda kullanılacak olan kürlerin vücut açısından zararlı etki oluşturmasına neden olabilir.

İbrahim Saraçoğlu Zayıflama Çayı 

Çay tüketiminin artması özellikle vücut açısından önemli etkilere sahiptir. Vücut sistemini temizlerken aynı zamanda nemli kalmasını sağlar. Farklı içeriklerle hazırlanmış olan tarifler kilo kaybı açısından da önemli bir yere sahiptir. Zayıflamak için tercih edilecek olan bitkisel çaylar düzenli şekilde kullanılması halinde etkili olmaktadır.

Zayıflama çayları metabolizmanın ve sindirimin hızlanmasını sağlar. Bu nedenle tüketilecek olan çaylar vücut açısından önemli etkileri saattir. Tercih edilecek olan çaylar için özellikle bilindik ve güvenilir aktarlardan alışveriş yapılması önemlidir.

Malzemeler

  • 4 çay kaşığı mate yaprağı,
  • 4 çay kaşığı yeşil çay,
  • 2 çay kaşığı kekik,
  • 2 çay kaşığı ısırgan yaprağı,
  • 1 litre su.

Hazırlanışı; bir bardak içerisine bütün malzemeler konularak üzerine kaynar su ilave edilmesi gerekir. Yaklaşık olarak 10 dakika demleme için beklenmesi yeterli olmaktadır. Daha sonrasında içime hazır hale gelmektedir. Günde 3 ya da 4 defa çayın tüketimi sağlanabilir.

İbrahim Saraçoğlu Maydanoz Kürü

İbrahim Saraçoğlu Diyeti Maydanoz vücut açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Vücutta bulunan aşırı suyun dışarı atılması üzerinde etkili olmaktadır. Aynı zamanda kolayca kilo verilmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle maydanozun farklı şekillerde tüketimi sağlanabilir. Tüketimi sırasında özellikle hamileler için dikkat edilmesi gerekir.

Malzemeler;

  • 1 limonun suyu,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı; mutfak robotuna yerleştirilecek olan maydanoz ve limon suyu içerisine bir su bardağı içme suyu eklenerek karıştırılır. Sabahları özellikle kahvaltıdan önce 15 gün boyunca aynı şekilde tüketilmesi gerekir.

İbrahim Saraçoğlu Kimdir?

Akademisyen, kimyager, biyoteknoloji ve mikrobiyoloji uzmanı olan İbrahim Saraçoğlu kimdir? Özellikle son dönemde televizyonlarda sıklıkla görülmesi nedeniyle merak edilen konular arasında yer almaktadır. Saraçoğlu aynı zamanda cumhurbaşkanlığı baş danışmanıdır. 1949 yılında Karabük’ün Safranbolu ilçesinde dünyaya gelmiştir. Saraçoğlu kimya mühendisliği üzerine eğitim almıştır.

1978 yılında ise yüksek lisans ve doktora çalışmalarını yapmak için Avusturya Graz Teknik Üniversitesi’ne gitmiştir. 1983 yılı ile 1986 yılları arasında burada biyoteknoloji ve mikrobiyoloji kürsüsünde asistan olarak görev almıştır. Karl Franzes Üniversitesi’nde 1987 ile 1994 yılları arasında profesörlük yapmıştır. Aynı zamanda 1995 ile 1999 yılları arasında da Viyana Teknik Üniversitesinde profesörlük yapmıştır. Bunun yanı sıra AVL araştırma merkezinde metabolik sensörler üzerine 1987 ve 1993 yılları arasında araştırmacı ve yönetici olarak çalışma yapmıştır.

Türkiye’de yapmış olduğu çalışmalar ile özellikle LAB’lı deterjanlara geçişe öncülük yapmıştır. 2010 yılının mart ayında Ankara’da yapmış olduğu çalışmalar ile dünyanın üçüncü büyük ‘Tohum Gen Bankasının’ açılışına vesile olmuştur. Aynı yıl içerisinde haziran ayında Türkiye’nin ilk resmi ‘tıbbi bitkiler araştırma laboratuvarının’ açılması konusunda vesile olmuştur. Marmara Üniversitesi biyomühendislik anabilim dalında ileri bitki kimyası konularıyla ilgili dersler vermektedir. Bunun yanı sıra İstanbul Aydın Üniversitesi gıda mühendisliği ve gıda mühendisliği bölümlerinde yüksek lisans ve doktora üzerine dersler vermektedir.

27 Ocak 2015 tarihinden itibaren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev almıştır. Saraçoğlu aynı zamanda 1995 yılında eşinden boşanmış ve 2 çocuğu bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Canan Karatay Diyeti

108 Görüntülenme

Makalemizi Nasıl Buldunuz?

Lütfen Ne Kadar Sevdiğinizi Gösterin

Ortalama Puan 5 / 5. Oy Sayısı: 1

Okumaya Devam Et
Advertisement
Yorumlar İçin Tıkla

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DİYET

Kan Şekeri Düşüren 14 Doğal Yol

Published

on

Vücudumuz kandaki şekeri hücrelere yeteri kadar iletemediği zaman kan şekeri yükselir. Bu durum kontrol edilmediğinde, diyabete kadar gidebilir.

2009’da yapılan Türk populasyon araştırmasına göre Türkiye’deki diyabet öncesi bireylerin oranı %28,7 iken %13,7’si ise diyabet teşhisi almıştır.

Kan Şekeri Düşüren 14 Doğal Seçenek

1. Düzenli Egzersiz Yapmak

Düzenli egzersiz yapmak kilo vermeye yardımcı olduğu gibi insülin duyarlılığını da arttırır. İnsülin duyarlılığının artması kandaki glikozun hücrelere daha iyi taşınması demektir. Egzersiz kasların enerji olarak kandaki glikozun kullanılmasına ve kasların kasılmasına yardımcı olur.

Eğer kan şekerinin kontrolünde sorun yaşıyorsanız, düzenli olarak kan şekerinizi ölçmeniz gerekir. Yapılan egzersize göre kan şekerinin aldığı seviyeyi bilmek de önemlidir. Ağırlık kaldırmak, tempolu yürüyüş, koşma, bisiklete binme, yüzme yapılabilecek egzersizler arasındadır.

2. Karbonhidrat Alımını Kontrol Altına Almak

Vücudumuz karbonhidratı yapı taşları olan glikoza kadar parçalar daha sonra insülin hormonu yardımıyla parçalanan glikoz kanla hücrelere girer. Çok fazla karbonhidrat tüketildiğinde veya insülin hormonunun çalışmasında bir sorun olduğunda bu süreç sekmeye uğrar ve kandaki glikoz seviyesi yükselir.

Amerikan Diyabet Derneği (ADA) besin değişimi ve karbonhidrat sayımı ile karbonhidrat alımının kontrol edilebileceğini söylemiştir. Bazı çalışmalar bu yöntemlerin öğünleri doğru bir şekilde planlamada yardımcı olarak kan glikoz seviyesini olumlu yönce etkileyeceğini söylemiştir. Yapılan çalışmalar düşük karbonhidratlı bir beslenme programının kan şekerinin düşmesinde ve ani kan şekeri düşüşlerinin önlenmesinde etkili olduğunu göstermiştir. Dahası düşük karbonhidratlı beslenme  kan şekerini uzun vadede kontrol altında tutmaktadır.

3. Lif Alımını Arttırmak

Lif karbonhidrat sindirimini ve glikozun emilimini yavaşlatır. Bu nedenle kan şekerini kademeli bir şekilde yükseltir. Buna ek olarak tüketilen lifin türü de bu yükselmede etkilidir.

İki tip lif türü vardır, çözülebilen ve çözülemeyen lif. İkisi de önemli olmakla birlikte, çözülemeyen lifin kan şekerinin düşürülmesi üzerinde etkisi vardır. Ek olarak lif bakımından zengin diyet kan şekeri kontrolünü ve sağlayarak Tip-1 diyabetle mücadelede etkilidir.

Sebzeler, meyveler, kuru baklagiller ve tam tahıllar lif bakımından zengin besinlerdir.  Günlük alınması gereken lif miktarı kadınlar için 25 g, erkekler için 38 g’dır.

4. Su İçmek

Gün içerisinde yeteri kadar su içmek, kan glikoz seviyesini sağlıklı sınırlarda tutmaya yardımcı olur. Ek olarak vücudun susuz kalmasını engelleyerek, üre ile birlikte kandaki fazla glikozun böbreklerden atılmasına yardımcı olur.

Düzenli olarak su içmek kanı sulandırır, kandaki glikoz seviyesini düşürerek diyabet riskini azaltır.

Sıvı almak için yapacağınız en iyi tercih sudur. Şekerli ve gazlı içecekler vücudunuzun su ihtiyacını karşılayamadığı gibi kan şekerinin de yükselmesine neden olmaktadır.

5. Porsiyon Kontrolü Yapmak

Porsiyon kontrolü kalori alımında ve buna bağlı olarak kilo vermede etkilidir. Vücut ağırlığını kontrol altında tutmak kan şekerini olması gereken seviyeye getirip, Tip-2 diyabet riskini azaltır.

Porsiyon kontrolü yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

  • Porsiyonları ölçün,
  • Daha küçük tabaklar kullanın,
  • Açık büfe restaurantlardan uzak durun,
  • Etiket okuma alışkanlığı kazanın ve yediklerinizin porsiyonlarını kontrol edin,
  • Beslenme günlüğü tutun.
  • Besinleri iyice çiğneyerek tüketin,

6. Glisemik İndeksi Düşük Besinler Seçmek

Glisemik indeks, karbonhidrat içeren besinlere karşı vücudun kan şekeri yanıtını gösterir. Karbonhidratın miktarı ve çeşidi kan glikoz seviyesinin nasıl etkileyeceğini belirler. Glisemik indeksi düşük besinlerle beslenmek Tip-1 ve Tip-2 diyabet hastalarında uzun vadede kan glikoz seviyesi düşürür.

Besinlerin glisemik indeksi ne kadar önemli olsa da tüketilen karbonhidratın miktarı da önemlidir.

Glisemik indeksi düşük olan besinler; deniz ürünleri, et, yumurta, yulaf, arpa, baklagiller, bazı sebzeler (lahana, karnabahar, brokoli, enginar, kereviz, patlıcan, kabak, biber, salatalık, domates, marul, kuru soğan, taze yeşil fasulye, turp, yer elması, çiğ havuç vb.), bazı meyveler ( kiraz, vişne, erik, greyfurt, şeftali, elma, armut, çilek, böğürtlen, karadut vb.)

7. Stresi Kontrol Altına Almak

Stres kan glikoz seviyenizi etkileyebilir. Glukangon ve kortizol gibi hormonlar stres esnasında salgılanır. Bu hormonlar kan glikoz seviyesini arttırır.

Yapılan bir çalışmaya göre egzersiz, dinlenme ve meditasyon anlamlı bir şekilde stresi azaltarak kan glikoz seviyesini düşürür. Egzersiz ve yoga gibi rahatlatan metotlar kronik diyabet hastalarında stresi azaltarak insülinin salgılanma sorununu azaltır.

8. Kan Şekerinin Ölçümünü Yapmak

Kontrol altında olan, düzen içindedir.

Kan glikozunu düzenli bir şekilde ölçmek, kontrol altında tutmaya yardımcı olur. Örneğin, bu kontrolleri yapmak öğünlerde ve ilaçlarla düzenleme yapmaya yardımcı olur. Aynı zamanda vücudun belli besinlere karşı verdiği tepki öğrenilmiş olur. Bu nedenle her gün kan şekeriniz ölçüp bir günlük tutmak yararlı olacaktır.

9. Yeteri Kadar Uyumak

Yeteri kadar uyumak vücudun sağlıklı olması için gereklidir. Yeteri kadar uyumamak ve yorgunluk da kan glikoz seviyesinde ve insülin duyarlılığında bozulmalara neden olmaktadır.

Uykusuzluk büyüme hormonunun salımını azaltır ve kortizol seviyesini arttırır. Bu iki hormon da kan glikozunun kontrolünde önemli rol oynar.

Dahası, iyi bir uyku önemlidir. Her gece yeteri kadar uykumuzu almamız gerekir.

10. Krom ve Magnezyumdan Zengin Beslenmek

Kan şekerinin yüksekliği ve diyabet aynı zamanda vitamin ve mineral eksikliğiyle de ilişkilendirilir.

Krom karbonhidrat ve yağ metabolizmasıyla ilişkilidir. Kan glikoz seviyesini kontrol eder ve krom eksikliği karbonhidrat toleransına yol açabilir.

Diyabet hastalarıyla yapılan iki çalışma, kromun uzun vadede kan glikozu üzerinde etkisi olduğu sonucuna varmıştır. Ancak başka bir çalışmada aynı sonuçlar bulunamamıştır.

Yumurta sarısı, tam buğday ürünler, kahve, kabuklu yemişler, brokoli ve et kromdan zengin besinlerdir.

Magnezyum da kan glikoz seviyesinde olumlu etkileri vardır ve magnezyum eksikliği diyabet riskinin artmasıyla ilişkilendirilmektedir.

Yapılan bir çalışmaya göre magnezyum kullananların %47’sinin diyabete yakalanma riski daha azdır.

Koyu yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllar, balık, bitter çikolata, muz, avokado ve baklagiller magnezyumdan zengindir.

11. Elma Sirkesi Tüketmek

Elma sirkesinin birçok yararı vardır.  karaciğerden glikoz üretimini azaltarak veya glikozun hücrelere girişini arttırarak kan glikozunun düşmesine yardımcı olur. Çalışmalara göre sirke vücudun glikoza karşı yanıtını etkiler ve insülin duyarlılığını geliştirir.

Elma sirkesini beslenme programınıza adapte etmenin en güzel yolu salatalara sos olarak 2 tatlı kaşığı eklemek ile olabilir.

Ancak kan şekerini düşürmek için bir ilaç kullanıyorsanız en doğru olan doktorunuza danışmaktır.

12. Tarçın Tüketmek

Tarçının bilinen birçok yararı vardır. Bunlardan bir tanesi hücresel seviyede insülin direncini azaltarak insülin duyarlılığını arttırır. Çalışmalar tarçının kan şekerini %29 oranında düşürdüğünü göstermektedir.

Tarçın karbonhidratların sindirim yolunda parçalanmasını yavaşlatarak yemekten sonra kan glikozunun yükselmesini kontrol altına alır. Tarçının insülin üzerinde de daha yavaş da olsa benzer bir etkisi vardır.

Tarçının etkili dozu günde 1-6 gram veya 1/2-2 çay kaşığıdır.

Ancak tarçının çok fazla kullanılması tehlikeli olabilir. Dikkatli

13. Çemen Tohumu Tüketmek

Çemen tohumu çok iyi bir çözünebilen lif kaynağıdır ve kan glikozunu kontrol etmede etkilidir.

Yapılan çalışmalarda çemen tohumunun diyabetiklerde kan şekerini düşürmede etkili olduğunu gösterilmektedir. Aynı zamanda açlık glikozunun düşürülmesinde ve glikoz toleransının gelişmesinde yardımcıdır.

Çemen tohumu kolaylıkla ev yapımı hamur işlerine katılabilir ve diyabetin tedavisinde kullanılabilir. Aynı zamanda çemen tohumu unu yapılabilir veya çaylara eklenebilir.

Çemen tohumu diyabetlilerin rahatlıkla kullanabildiği bir ottur. Günlük 2*5 g tüketilmesi önerilir.

14. Kilo Vermek

Sağlıklı bir kiloda olmak tüm hastalıkların en başarılı tedavi yöntemlerindendir. Kilo kontrolü kan şekerini düzene sokar ve diyabete yakalanma riskini azaltır.

Vücut ağırlığındaki %7’lik kayıp diyabete yakalanma riskini %58 oranında azaltır ve ilaçlardan daha etkili bir yöntemdir. Dahası bu düşüş senelerce korunabilir.

Diyabet riski için en önemli faktörlerden biri ve belki de en önemlisi bel kalınlığıdır. Kadınlarda 88,9 cm ve üzeri, erkeklerde ise 101,6 cm ve üzeri insülin direnci gelişiminde, kan şekeri yüksekliği ve tip-2 diyabete yakalanma riski ile ilişkilidir.

Bel kalınlığının istenilen düzeyde olması vücut ağırlığından daha önemlidir.

60 Görüntülenme

Makalemizi Nasıl Buldunuz?

Lütfen Ne Kadar Sevdiğinizi Gösterin

Ortalama Puan 3 / 5. Oy Sayısı: 4

Devamını Göster

Popüler Makaleler