İzmir Köfte Nasıl Yapılır ? İzmir Köfte 7 Püf Noktası

İzmir köfte herkes tarafından oldukça beğenilmekte ve istenmektedir lezzetli ve sağlıklı bir izmir köfte nasıl yapılır ? diye merak ediyorsanız her şey hazırladığımız yazımızda.
İzmir Köfte Nasıl Yapılır

İzmir Köfte Tarifi ve İzmir Köftenin Püf Noktaları 

Evde yapılan yemekler herkes tarafından oldukça beğenilmektedir çünkü evde yapılan yemekler sağlıklıdır, bununla birlikte dışarıda yapılan yemeklere göre ev yemeği daha az masraf gerektirmektedir, ev yemekleri arasında yer alan İzmir köftesi nasıl yapılır ?  sorular soruyorsanız ve lezzetli bir ev yemeği yapmayı hedefliyorsanız hazırladığımız yazı’da aradığınızı bulabileceksiniz. İzmir köftesi gibi lezzetli yemekler nasıl yapılır merak ediyorsanız her şey hazırladığımız yazıya bakabilir ve daha iyi bir İzmir köfte nasıl yapılır diye düşünüyorsanız püf noktalarına bakabilirsiniz.

İzmir Köfte için Gereken Malzemeler

İzmir Köfte yapabilmek için gereken malzemeleri elde etmeniz sadece yeterli değildir. Daha iyi İzmir köfte nasıl yapılır? Sorusunun cevabı İzmir köfte yapmak için kullandığınız malzemelerin kalitesidir, kaliteli malzemeler kullanmak hazırladığınız İzmir köftenin daha lezzetli ve herkes tarafından beğenilmesini sağlayabilir.

  • 500 gram Orta Yağlı Koyun Kıyması
  • 4 Patates
  • 3 Çorba kaşığı Margarin
  • 2 Çorba Kaşığı Salça
  • 3 Dilim Bayat Ekmek içi
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

İzmir Köfte Nasıl Yapılır ?

İzmir köfte tarifimizi doğru uyguladığınız takdirde lezzetli bir yemek yapmış olacağınızı umuyoruz daha iyi bir İzmir köftesi nasıl yapılır evinize gelen misafirleri memnun etmek istiyorsanız İzmir köfte sosu için yapmanız gerekenler listesine bakabilirsiniz.

  • Kıymanın üzerine soğan rendelenir. Maydanoz ince ince doğranır. Ekmekler ufalanıp,  tuz atılır.
  • İyice yoğrulduktan sonra küçük parçalar koparılıp ‘’yassı köfteler’’ yapılır
  • Patatesler soyulur daha sonra yıkanır ‘’ince halkalar’’ halinde doğranır.
  • Patatesler kızgın yağda kızartıldıktan sonra tepsiye dizilir
  • Aynı yağda köfteler kızartıldıktan sonra patateslerin üzerine dizilir
  • Tavada kalan yağ salça ve 1 çay bardağı su konulur kaynatılır.
  • Sonra tepsideki köftelerin üstüne dökülür üstü kapalı olduğu halde 10 dakika pişirilir

Kızartmak için:  1,5 su bardağı kadar ay çiçek yağı gerekmektedir.

İzmir Köfte Sosu için Yapmanız Gerekenler:

İzmir köfte tarifini doğru bir şekilde uyguladığınız takdirde oldukça lezzetli bir yemekle misafirlerinizi aile üyelerinizi memnun etmiş olacaksınız ancak daha iyi bir İzmir köftesi nasıl yapılır sorusunun cevabı hiç bir zaman bitmez izmir köfte için daha iyi olan bir şeyde İzmir köfte sosu hazırlamak oldukça önemlidir şimdiden kolay gelsin.

  • 2 yemek kaşığı kadar ayçiçeği yağı ekleyiniz
  • 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası ekleyiniz
  • 2 adet rendelenmiş domates ekleyiniz
  • 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyiniz
  • 1/2 çay kaşığı kadar tuz ekleyiniz

İzmir Köfte Tarifinin 7 Püf Noktası

Sadece tarife bakarak İzmir köfte nasıl yapılır ? sorusunu cevaplayamaz elbette İzmir köfte yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar vardır bunlar hazırladığınız İzmir köftesini lezzetli olmasını sağlamaktadır. Püf noktalara dikkat ettiğiniz takdirde izmir köftesi nasıl yapılır ? gibi sorular hayatınızdan çıkacak ve kolaylıkla tarifi uygulayabileceksiniz.

  1. Kıyma harcını, iyice olması için buzdolabınızda 10- 20 dakika kadar bekletmelisiniz daha sonra köftelerinizi hazırlayabilirsiniz.
  2. Fırında pişirirseniz daha lezzetli bir İzmir köfte elde edebilirsiniz.
  3. İzmir köfte için kullanacağınız kıymanın orta derece’de yağlı ve iyi çekilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.
  4. İzmir köfte için hazırladığınız malzemelerin üzerini streç filmle kapatıp 10-15 dakika kadar bekletmelisiniz.
  5. Köfte ve patateslerin eşit bir şekilde pişmesini istiyorsanız fırının ısısını önceden ayarlamalı ve kontrol etmelisiniz.
  6. Kıymayı hazırlarken ellerinizle yoğururken dikkat etmeniz gereken bir şey var oda kıyma parçalarının büyük değil normal boyutlarda olması gerekmektedir.
  7. İzmir köfte yaparken kullanacağınız ekmek oldukça önemlidir ekmeğin bayat olması İzmir köftenin daha kolay pişmesini ve daha lezzetli olmasını sağlamaktadır.
İzmir Köfte Nasıl Yapılır
İzmir Köfte Nasıl Yapılır

İlginizi Çekebilir: İzmir Köfte Nasıl yapılır ? yazımızı beğendiyseniz hamburger nasıl yapılır ? adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

Not:  İzmir köfte içerisinde barındırdığı çinko ve potasyum sayesinde pir porsiyonu yaklaşık 105 kaloridir. İzmir köfte için kullandığınız malzemelere göre yemeğin sahip olduğu kalorisi değişmektedir.  Kilo problemleri yaşayanlar için dikkat etmeleri gerekmekte veya eklenen malzemelere dikkat etmelilerdir kalori değeri malzemelere göre değişmekte.

İzmir köfte nasıl yapılır ? gibi sorularınız varsa editörlerimiz tarafından hazırlanan yemek tariflerini takip etmeye devam edebilirsiniz. Ev yemekleri tarifleri, seçme Türk yemek tarifleri gibi alanlar üzerinden araştırılmakta ve editörlerimiz tarafından hazırlanmaktadır kilo ile ilgili problemleriniz varsa hazırladığınız yemeklerdeki malzemeleri kalori oranlarına göre uygulayabilirsiniz veya 1 Haftada 3 Kilo Verdiren Diyet Listesi kategorimize bakabilirsiniz .

 

 

Yorum Yap

İlginizi Çekebilir

Likopen

Likopen

Güçlü bir antioksidan olan likopen en çok domates, karpuz ve

Yulaf Diyeti

Yulaf Diyeti

yulaf diyeti nedir? Nasıl yapılır? Gerçekten olumlu sonuç

Kinoa

Kinoa, son yıllarda sağlıklı beslenme dünyasında neden bu

Takip Et