Narın ve Nar Suyunun Sağlığa Faydaları Nelerdir ?
Makale İçeriği
Meyveler insan sağlığına her zaman olumlu faydalı olmuştur ancak karıştırılan bir şey vardır sadece yeşil meyvelerin daha sağlıklı olduğu düşüncesi insanlar tarafından benimsenen yanlış bir bilgidir oysa ki Nar ve nar suyunun faydaları oldukça fazladır ve bu meyve hastalıklardan korumakla tedavi etmekle en önemli meyveler arasındadır. nar suyu 100’den fazla fitokimyasal içerir. Nar meyvesi binlerce yıldır ilaç olarak kullanılmaktadır. Nar ve nar suyunun faydaları hakkında her şey listemizde.
1. Antioksidanlar
Nar tohumları canlı kırmızı renk tonlarını polifenollerden alırlar. Bu kimyasallar güçlü antioksidanlardır. Nar ve nar suyunun faydaları arasında, diğer meyve sularından daha yüksek seviyelerde antioksidan içerir. Ayrıca kırmızı şarap ve yeşil çaydan üç kat daha fazla antioksidan içerir . Nar ve nar suyunun faydalar arasında, antioksidanlar, hücrelerin hasardan korunmasına ve iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olabilir .
2. C Vitamini
Tek bir nar suyu fazla artırdı yüzde 40 olan günlük ihtiyacının vitamini pastörize zaman ev yapımı ya da taze nar suyu için tercih besin çoğunu almak çok, bölünebilir.
3. Kanserden Korunma
Nar suyu son zamanlarda araştırmacılar prostat kanseri hücrelerinin büyümesini durdurmaya yardımcı olabileceğini bulduğunda bir sıçrama yaptı . Meyve suyunun prostat kanseri üzerindeki etkileri üzerine yapılan birçok çalışmaya rağmen, sonuçlar hala başlangıç niteliğindedir.
İnsanlarla nar suyunun kanseri önlediğini veya riski azalttığını kanıtlayan uzun süreli çalışmalar olmasa da, diyetinize eklemek kesinlikle zarar veremez. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda cesaret verici sonuçlar elde edilmiştir ve şimdi daha büyük çalışmalar yapılmaktadır .
4. Alzheimer Hastalığından Korur
Meyve suyundaki antioksidanların ve yüksek konsantrasyonlarının Alzheimer hastalığının ilerlemesini durdurduğuna ve hafızayı koruduğuna inanılmaktadır.
5. Sindirim
Nar ve nar suyunun faydaları arasında, bağırsaktaki iltihabı azaltabilir ve sindirimi iyileştirebilir. Crohn hastalığı , ülseratif kolit ve diğer enflamatuar bağırsak hastalıkları olan insanlar için yararlı olabilir. Nar ve nar suyunun faydaları arasında, ishale yardımcı olup olmadığı veya kötüleşip kötüleşmediğine dair çelişkili inançlar ve araştırmalar olsa da ,çoğu doktor kendinizi daha iyi hissedene ve belirtileriniz azalıncaya kadar bundan kaçınmanızı önerir.
6. Anti-inflamatuar
Nar suyu, yüksek antioksidan konsantrasyonu nedeniyle güçlü bir anti-enflamatuardır. Vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir ve oksidatif stres ve hasarı önleyebilir. En önemli faydaları arasında insan sağlığını korumak ve güçlendirmek vardır nar anti-enflamatuarı içerisinde barındırmasından dolayı çok faydalı bir besindir.
7. Artrit
Nar suyunda bulunan flavonoller, osteoartrit ve kıkırdak hasarına katkıda bulunan iltihabı engellemeye yardımcı olabilir. Nar ve nar suyunun faydaları arasında içecek olarak’da nar suyu osteoporoz , romatoid artrit ve diğer artrit ve eklem iltihabı üzerindeki etkilidir.
8. Kalp hastalığı
Nar suyu en sağlıklı kalp suyu olarak çalışıyor. Kalbi ve arterleri koruyor gibi görünüyor. Küçük çalışmalar, Nar suyunun kan akışını iyileştirdiğini ve arterlerin sert ve kalın olmasını önlediğini göstermiştir. Aynı zamanda plak büyümesini ve arterlerde kolesterol birikmesini yavaşlatabilir . Ancak nar, tansiyon ve statinler gibi kolesterol ilaçlarıyla olumsuz reaksiyona girebilir .
Meyve suyuna içmeden veya bir nar özü takviyesi almadan önce doktorunuzla danıştığınızda emin olun.
9. Kan basıncı
Günlük nar suyu içmek, Narın ve nar suyunun faydaları arasında sistolik kan basıncının düşmesine de yardımcı olabilir. Bir kapsamlı bir inceleme randomize kontrollü çalışmaların kalp sağlığı günlük nar suyu dahil etmek için son derece faydalı olacağını ifade etti.
10. Antiviral
C vitamini ve E vitamini gibi bağışıklığı artıran diğer besinler arasında, nar suyu hastalığı önleyebilir ve enfeksiyonla savaşabilir. Narların laboratuar testlerinde de antibakteriyel ve antiviral olduğu gösterilmiştir. Yaygın enfeksiyonlar ve virüsler üzerindeki etkileri nedeniyle araştırılmaktadır.
11. Vitamin bakımından zengindir
C vitamini ve E vitaminine ek olarak, nar suyu iyi bir folat, potasyum ve K vitamini kaynağıdır. Günlük diyetinize nar eklemeye karar verin ya da her seferinde yudumlayın, sonra şekeri eklemeden yüzde 100 saf nar suyu olduğundan emin olmak için etiketi kontrol edin. Ya da taze sıkın.
12. Hafıza
Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre, Narın ve nar suyunun faydaları arasında günde 1-2 kez narlı suyu içmek öğrenmeye faydalıdır ve hafızayı geliştirebilir .
13. Cinsel performans ve doğurganlık
Nar suyunun antioksidan konsantrasyonu ve oksidatif stresi etkileme yeteneği onu potansiyel bir doğurganlık oluşturmasını sağlar. Oksidatif stresin kadınlarda sperm işlev bozukluğuna neden olduğu ve doğurganlığı azalttığı gösterilmiştir. Nar ve nar suyunun faydaları arasında plasentadaki oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir. Ancak araştırmacılar bunun sağlayabileceği faydaları henüz bilmiyorlar. Nar suyu içmek , seks sürüşünün arkasındaki ana hormonlardan biri olan erkek ve kadınlarda testosteron seviyelerini artırabilir .
14. Dayanıklılık ve Spor Performansı
Spor yaparken ani hareketler veya kazalar sporcuları sakatlayabilir veya yarayabilir ama bu sorunlara nar suyu başlıca sağlıklı bir çözüm olmaktadır. Nar suyu yeni spor performans arttırıcı olabilir. Meyve suyu ağrıyı azaltmaya ve güç geri kazanımını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca egzersizin neden olduğu oksidatif hasarı azaltır.
15. Diyabet
Nar geleneksel olarak Orta Doğu ve Hindistan’da diyabet için bir ilaç olarak kullanıldı . Narın diyabet üzerindeki etkileri hakkında hala bilinmemekle birlikte, insülin direncini azaltmaya ve kan şekerini düşürmeye yardımcı olabilir .
Sonuç olarak
Yeşil meyve suyu, tek sağlıklı seçenek değil. Diyetinize nar suyu eklemek kronik hastalık ve iltihaplanma riskinizi azaltabilir. Ayrıca meyvenin besinlerini ve antioksidanları arttırmanın harika bir yoludur.
İlginizi Çekebilir: Sağlıklı Meyveler Nelerdir ?
Kaynak: https://www.medicalnewstoday.com/articles/318385.php