Siğil Nedir?

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN
Siğil Nedir?

Siğil Nedir?

Günümüzde siğil, insan vücudunun doku ve ortamlarına yerleşen, zaman zaman sıradan, düz, genital siğiller şeklinde kendini gösterebilen bütün bir virüs grubu (100’den fazla) olarak tanımlanır. Siğil çoğunlukla enfekte bir kişinin cildiyle temas edilmesiyle, havlular, genel giysiler ve ayrıca cinsel temas yoluyla bulaşır.

Böyle bir virüs, bir hamamda, saunada, havuzda, bir spor kulübünün soyunma odasında ve yüksek nem ve şüpheli sağlık koşullarına sahip diğer halka açık yerlerde kolayca yayılabilir. Vücuda nüfuz eden virüs sonsuza dek kök salmaktadır ve maalesef tamamen iyileştirilemez.

Neden Oluşur

Bir taşıyıcının gövdesinde birkaç düzine siğil aynı anda yaşayabilir. Kişide güçsüz bir bağışıklık sistemi ve kronik hastalıklar var ise virüs kendini hiçbir şekilde göstermeden uyku halinde kalabilir. Bununla birlikte, vücudun koruyucu işlevlerinin zayıflaması durumunda, siğil virüsleri kendini neoplazmlar, vücut ısısında artış ve genel halsizlik şeklinde gösterebilir.

En sıkıntılı olanı, yürürken sürtünme bölgesinde ayaklarda görülen sözde plantar siğillerdir. Bu siğiller, yürürken son derece acı veren grimsi, cansız topaklardır. Genital siğiller de son derece rahatsız edici olup, lokalizasyon alanındaki ince deri nedeniyle çıkarılması oldukça sorunludur.

Nasıl Tedavi Edilir

Bugün HPV’nin tedavisi için, immünoterapinin yanı sıra özel antiviral ilaçlar da kullanılmaktadır, ancak daha önce de belirttiğimiz gibi, edinilmiş virüslerden sonsuza dek kurtulmak mümkün değildir.

Siğilleri Gidermek İçin Tıbbi Yöntemler

Modern dermatolojide, neoplazmaları siğil şeklinde çıkarmak için birkaç başarılı yöntem kullanılır:

  • Cryodestruction: Sıvı nitrojen ile iyi huylu bir neoplazmı yakmak. Siğili tamamen yok etmek için sadece birkaç işlem yeterlidir. İşlem oldukça acı vericidir, çünkü donmuş nitrojen cilde -196 santigrat derece sıcaklıkta temas eder. Tekniğin dezavantajları arasında, koterizasyon sırasında donma düzeyini kontrol etmenin zorluğu vardır. Ayrıca çıkarılan siğil bölgesinde bir yara izi oluşma olasılığına dikkat ediyoruz.
  • Lazerle yakma: Birikimin katman katman kaldırılması, tıbbi lazerlerle lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilir. Bu yöntem en az travmatik olanıdır, bu nedenle siğil bölgesinde herhangi bir kozmetik kusur yoktur.
  • Elektrokoagülasyon: Teknik, yüksek frekanslı bir akımla cildin siğilli bölgesi üzerindeki etkiye dayanır. Yara iyileştikten sonra siğil köklerinin derin yanması sebebiyle yara izleri görünebilir.
  • Cerrahi müdahale: Nadiren kullanılır, genellikle büyümenin kökleri derin olduğunda tercih edilir. Siğil gövdesinin eksizyonundan sonra cerrah, çıkarıldıktan sonra dikiş uyguladığı için yara izi oluşur.

Yorum Yap

İlginizi Çekebilir

Yulaf Diyeti

Yulaf Diyeti

yulaf diyeti nedir? Nasıl yapılır? Gerçekten olumlu sonuç

Kanser Nedir? Kanser Türleri ve Kanser Tedavisi

Kanser

Kanser, vücudumuzdaki hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalıp yayılması

Takip Et